Contribute

05

Dec

آموزش شخصیت و منش

.در این پست به معرفی آموزش شخصیت و منش می پردازیم وتوضیحات و پیشنهاداتی برای والدین و معلمان ارائه می دهیم

 .برای دریافت نسخه قابل پرینت اینجا کلیک کنید

 

آموزش ویژگی های شخصیت چیست؟

تا به حال به این فکر کردید که چه بر سر بچه های این دوره و زمانه آمده است؟ هر روز در مورد کودکانی می‌شنویم که درگیر اعتیاد و خلاف و مشکلات اخلاقی شده اند. چه کسی در این بین مقصر است و مورد سرزنش قرار می‌گیرد؟ نقش خانواده، مدرسه و جامعه چیست؟

شخصیت به چه معنی است؟

معمولا دیگران در مورد شما چه می‌گویند؟ آیا شما دوست‌داشتنی، صادق، یا مسئولیت‌پذیر هستید؟ این ویژگی‌هایی که دیگران در شما می‌بینند شخصیت شما را .تعریف می‌کند. درواقع این ها ارزش‌هایی هستند که شخصیت شما را شکل دادن و شما را تبدیل به شخصی کرده اند که هستید

شکل گیری منش و شخصیت

شخصیت و منش یک ویژگی مادرزادی نیست. به محض اینکه فردی متولد می‌شود شخصیتش تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله خانواده، جامعه، مدرسه و بسیاری عوامل دیگر قرار می‌گیرد. در جامعه امروزی رسانه ها نقش پررنگی در شکل‌دهی شخصیت کودکان دارند. آنها به اندازه کافی برای به وجود آورن شخصیتی خاص و به وجود نیاوردن آن قدرتمند هستند.بیش ازاندازه درمعرض تلویزیون و رسانه ها بودن آسیب های جبران ناپذیری به کوکان می‌زند.

آموزش ویژگی‌های شخصیت و تاثیر آن بر کودکان

از آنجایی که زندگی همیشه بر محور تحصیلات بالا نمی‌چرخد، برای پدران و مادران مساله‌ای مهم تر از تربیت فرزندانی با اخلاق و منش درست نیست. به همین دلیل آموزش شخصیت و سرشت از اهمیت زیادی برخوردار است.

خانواده ها با فرستادن فرزندانشان به مدرسه انتظار دارند که آنها در درس‌هایی مانند ریاضی، علوم، تاریخ و... مهارت لازم را بیاموزند ولی اینها تنها موضوعاتی نیستند که کودکان برای زندگی بهتر و کسب موفقیت در دنیای واقعی نیاز به فراگیری دارند.

آموزش ویژگی‌های مختلف شخصیت ابزاری را در اختیار کودکان قرار می‌دهد که در زندگی روزانه به مراتب بیش از موضوعات دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آموزش ویژگی‌های شخصیت به کودکان ما اخلاق و منش صحیح را آموزش می‌دهد که از ارزش‌های جوامع سالم است.

خانواده‌ها تنها افرادی نیستند که باید آموزش ویژگی‌های شخصیت را مدنظر بگیرند. مدارس و جامعه هم نقش با اهمیتی در ترویج این آموزش‌ها دارند.

این روزها بیشتر خانواده‌ها و کودکان در گرفتن منابع آموزشی و راهنمایی های لازم تنها گذاشته شده‌اند، به همین دلیل نقش مدارس درنشان دادن مسیر درست به دانش‌آموزان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

اهمیت آموزش ویژگی‌های شخصیت در مدارس

برای آموزش موثر، نیاز به مسیری پایدار از آموزش و نشان دادن مثال‌های مرتبط و تمرین و ممارست آموزش‌ها و نهادینه کردن این ویژگی‌های ارزشمند دردانش آموزان است. از آنجایی که کودکان بیشتر زمان مفید خود را در مدرسه می‌گذرانند، بهترین مکان برای آموزش و نهادینه کردن ارزش‌ها مدرسه خواهد‌بود. هدف این آموزش‌ها آمادگی کودکان برای مواجهه با فرصت‌ها و تهدید‌های احتمالی در جامعه است.این آموزش‌ها آگاهی‌های لازم برای تشخیص این تهدیدها و مواجهه درست با آن‌ها را در اختیار کودکان قرار می دهد

آیا آموزش شخصیت در موفقیت‌های تحصیلی دانش‌آموزان موثر است؟

بله، این آموزش‌ها تاثیر زیادی بر موفقیت تحصیلی فرزندان خواهند‌داشت. برخی از ویژگی‌های شخصیت مانند سخت‌کوشی و مسئولیت‌پذیری از ارزش‌هایی است که آموزش داده ‌خواهند‌شد و به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا درمسیر تحصیل متمرکز و موفق باشند. نهادینه شدن این ویژگی‌ها به کودکان کمک می‌کند تا با هم‌کلاسی‌ها و معلم‌های خود برخورد مناسب داشته‌باشند و فضای بهتر آموزشی برای یادگیری و تمرکز فراهم شود.

دستورالعمل آموزش ویژگی‌های شخصیت برای والدین و معلمان

هر ماه یک ویژگی شخصیت را انتخاب کنید.

این ویژگی شخصیتی را در جنبه‌های مختلف فعالیت‌های روزانه بگنجانید.

 با همکاری معلم های دیگر در مدرسه، فعالیتهای متنوع مربوط با این ویژگی برگزار کنید.

 

پیشنهادات ما: 

روزنامه دیواری

از کودکان بخواهید درگروه‌های کوچک به منظور آگاه‌سازی دیگران روزنامه‌دیواری ‌ای در مورد ویژگی شخصیتی ماه درست کنند و در مورد منش و ویژگی‌های شخصیتی و اهمیت آن صحبت کنند.

شخصیت تاریخی

از کودکان بخواهید که ویژگی شخصیتی هر ماه را در شخصیت‌های تاریخی که می شناسند جستجو کنند و شخصیتی که این ویژگی را دارد با ذکر دلیل معرفی کنند.

داستان نویسی

از کودکان بخواهید داستان کوتاهی بنویسند که شخصیت اصلی آن، ویژگی شخصیتی مورد نظر این ماه را داشته‌باشد.

خیال پردازی

از کودکان بخواهید تصور کنند که اگر چنین ویژگی شخصیتی‌ای وجود نداشت و کسی آن را نداشت دنیا به چه صورت بود.

نمایش کلاسی

از کودکان بخواهید درگروه های کوچک نمایش کلاسی ترتیب دهند و در آن ویژگی شخصیتی مورد نظر را نمایش دهند.

فردی آشنا

از کودکان بخواهید ویژگی شخصیتی هر ماه را در خانواده، اطرافیان و همکلاسی‌های خود زیرنظر بگیرند و فردی که این ویژگی‌ها را در خود نشان داد با ذکر مثال معرفی کنند.

لغت نامه

از نوجوانان بخواهید یک لغت نامه از ویژگی های شخصیتی درست نمایند. برای هر ویژگی معنی و مفهموم و مثال بنویسند و در صورت تمایل تصویرسازی انجام دهند.

پست در شبکه های اجتماعی

از نوجوانان بخواهید یک پست در مورد این ویژگی شخصیتی به زبان خودشان در صفحه‌ای که توسط معلم یا والدین ایجاد شده‌است بنویسد. در این پست در مورد ویژگی شخصیتی مورد نظر و شخصی که این ویژگی در آن مشهود است بنویسند.

روزنامه دیواری

از کودکان بخواهید درگروه‌های کوچک به منظورآگاه‌سازی دیگران روزنامهدیواریای در مورد ویژگی شخصیتی ماه درست کنند و در مورد منش و ویژگی‌های شخصیتی و اهمیت آن صحبت کنند.

آزمایش ویژگی شخصیت

از نوجوانان بخواهید با توجه به ویژگی شخصیتی هر ماه، آزمایشی طراحی کنند و نتایج آن را درمدرسه منتشر نمایند. به عنوان نمونه یک دانش‌آموز به صورت تصادفی ویژگی شخصیتی ماه را بروز دهد و دانش‌آموز دیگر نتایج را ثبت کند.

دانش‌آموزان به عنوان مثال می‌توانند به این دو سوال پاسخ دهند:

نتایج آزمایش شما در مورد تاثیر این ویژگی شخصیتی چه بود؟

به نظر شما اگر هر روز شاهد چنین ویژگی‌هایی در سطح مدرسه باشیم چه اتفاقی می‌افتد؟چرا؟

پرسشنامه

از نوجوانان بخواهید که پرسشنامه‌ای طراحی کنند و از بقیه دانش‌آموزان در مورد معنی این ویژگیها بپرسند. سوال‌ها می‌توانند چند گزینه‌ای باشند.

بروز ویژگی

حال که کودکان با مفهوم ویژگی شخصیتی آشنا شدند از آن‌ها بپرسید برای بروز این ویژگی شخصیتی چه خواهند‌کرد و چه برنامه‌ای دارند.

خود ارزیابی

از کودکان بخواهید که در دفاتر یادداشت روزانه خود رفتارهای خود را زیر نظر بگیرند و روند بروز این ویژگی‌ها را دنبال کنند.

کار هنری

از کودکان بخواهید تا یک اثر هنری مرتبط با ویژگی انتخاب شده خلق کنند. این اثر هنری می‌تواند نقاشی، مجسمه سازی، عکاسی ،موسیقی و... باشد.

مسابقه شخصیت برتر

از کودکان بخواهید در خانه یا مدرسه بگردد و فردی را که ویژگی شخصیت این ماه را از خود نشان داد با ذکر مثال معرفی کند.

نام اشخاص معرفی شده در مدرسه اعلام خواهد شد.


 ترجمه و گردآوری: بوکچه